Facepalm č. 4: Absurdní druhy pizzy

13. března 2013 v 12:56 | Myší královna |  Facepalm
Dnes se ani nebudu obtěžovat tvorbou perexu, protože to bude rychlé a vesměs ty perexy v těchhle článcích vypadají debilně. Jako že "dnes vám budu psát o tom, co jsem vám detailně představila v nadpisu" je v tomto případě zbytečné, nicméně pokud mi chcete udělat radost, přidejte koment, abych vůbec věděla, že to někdo čte.

Dnes jsem tak obědvala tvarůžky (dnes není dnes, páč ukládám články předem, ale to je vedlejší) poprvé za dobu, co jsem v Olomóci a navíc jsem si je přivezla ze supermarketu u nás. A prakticky mě to udivilo, protože tu bydlím už půl roku a ještě jsem nepronikla do tajů tvarůžkologie. Jo, vlastně je to úplně trapné, v celém centru je jeden obchod s tvarůžkama - a to je prosím "naše" originální pochutina, na kterou má Olomouc dokonce chráněnou zeměpisnou značku, jako je třeba Plzeňské pivo anebo Hořické trubičky.

Na tvarůžky narazíte v centru Olomouce v mnohem sofistikovanější podobě. Už jste slyšeli třeba o olomouce pizze? Je to absolutní příšernost skládající se z běžné regionální pizzy a dané speciality. U nás, v Uherském Brodě, což je pivovarní město, zase v jedné nejmenované pizzerii frčí BRODSKÁ PIZZA. Je tam cibule(obrovské kusy cibule) a všechno pálivé, co daní pracovníci najdou v lednici: nějaká čabajka, slanina, nějaký feferon či co atp. Nechápu, jakou spojitost to má s naší domovinou, možná to, že pálivá jídla se pijí k pivo, ale pochybuju, že naši pradědové k jedenáctce zakusovali brodskou pizzu. To asi fakt nemáme lepší lákadlo, než si vymyslet nějakou fiktivní místní pochutinu, ze které budeme dělat pizzu. Nebo nevím.

Jinou verzí pizzy jsou kávy. Vídeň, irská a alžírská je už nudná, dnes se dělá luhačovická (s luhačovickým byliným likérem) nebo krkonošská (to se radši ani neptejte).

Jen čekám, až se s mojí pomocí Češi dostanou do světa a co amíci vymyslí s vepřo knedlo zelo. Jestli budou dělat vrabce v žemli z vařeného knedlového těsta narvané vařeným zelím?



K zamyšlení přidávám fotografii jedné pizzerie. Jaké špeky jsou k dostání u vás?


Zdroje obrázků: Pizzerie Otaslavice, dotacinema.com
 


Komentáře

1 Ann Taylor Ann Taylor | Web | 13. března 2013 v 14:24 | Reagovat

Tady taky na nádraží prodávají plzeňskou pizzu a při tom je to blbá pizza se salámem. Nechápu tohleto. Když už chci pizzu, chci pořádnou. Pizza je z Itálie, tak budu chtít italskou. A ne s českým mizerným salámem a kečupem, tu si můžu udělat doma jako variaci na slaný koláč, ne.

2 Iswida Iswida | 15. března 2013 v 20:54 | Reagovat

Brodskou pizzu jsem nikdy neměla odvahu ochutnat, ale pizza s tvarůžky, to musí být fakt pěkný blivajz... Mě pobavil v jednom fastfoodu ve Zlíně speciální hamburger, který jsem jmenoval myslím Zlíňák. Člověka to přiměje přemýšlet, jestli je to maso z pravých Zlíňáků...

3 Anne Anne | E-mail | Web | 18. března 2013 v 9:28 | Reagovat

Tak tu tvarůžkovou mám teda zrovna ráda...no jako vlastně každou sýrovou, takže to mi neva...co mi ale přijde nechutný je pizza se zelím, klobásou a tak, to bych si nikdy nedala

4 aphasiac aphasiac | Web | 7. září 2016 v 13:28 | Reagovat

hotovostní nebankovní půjčky :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama