Co je lepší, než sex?

22. března 2011 v 21:33 | Myší královna |  Deníkoviny
Možná můj článek neshledáte příliš zajímavým, ale nedávno jsem celý proces nafotila a řekla jsem si, že udělám miniseriál ;):D

Co je lepší, než sex, což potvrdí hlavně ty nezadané, zaslepené testosteronem? Samozřejmě, že čokoláda. Jisté druhy čokolády se dají jíst jen a jen roztopené, jiné jen a jen tuhé. například hořká čokoláda mnoha lidem nechutná a přitom rozpuštěná je strašně dobrá. Já osobně si někdy neodpustím tmavé polevy. Nicméně čokoládu někdy nesním ani z půlky a na roztopení potřebuju dvě. Tentokrát jsem si pohrála se starými čokoládovými figurkami. Výhodná likvidace.





Rozpouštím ji naprosto normálně ve vodní lázni - trik pro elektrickou plotýnku, který si asi nechám patentovat: napřed ji nechám rozehřát a během té doby si uvařím potřebné množství vody v rychlovarné konvici; ušetříš elektřinu i čas.
Když se začne rozpouštět, dám tam malinko másla.






Když je obojí dostatečně rozpuštěné, doleju víceprocentní smetanu. Osobně doporučuju 30%, víc už ne. Někdy stačí i 12%, ale je o dost řidší, to asi nemusím připomínat. Množství záleží na tom, jak ji chceš hustou. Pokud uleješ víc, zahusti kakaem (bacha na hrudky).

Z kakaa znám i oficiální verzi horké čokolády: na teplé smetaně za přisypávání kakaa. Ta se ovšem musí přisladit.

Nejradši mám ochucování. Často si tam dávám skořici nebo sekané oříšky, pokud máš ale například vanilkový sirup, je to taky dobrota =)

Osobně radím nerozpouštět plněnou čokoládu, zkoušela jsem, ale je to humus.




Ano, hrudky. Nedala jsem si na ně bacha, když jsem přidávala kakao. Stojí za to kakao prosít. Bože, zase mě honí mlsná... ááách...


 


Komentáře

1 znavená. znavená. | Web | 23. března 2011 v 20:07 | Reagovat

S tou smetanou je to dobrý nápad, i když mi nechutná, v tomhle může být dobrá.
Dá se tam dát i mléko? :D

2 Myší královna Myší královna | Web | 23. března 2011 v 22:43 | Reagovat

[1]: Čistě teoreticky ano, ale nedoporučuju.

3 Achája Eressiel Achája Eressiel | Web | 24. března 2011 v 18:22 | Reagovat

Takhle veřejně dělat chutě, to by mělo být trestný! Ještě, že jsem dneska přeslazená a nemám po ruce čokoládu:D

4 rajce-usmev rajce-usmev | 27. března 2011 v 11:37 | Reagovat

Dík za vnuknutí nápadu mňam :-D

5 B. B. | Web | 30. března 2011 v 14:09 | Reagovat

máš vskutku originální blog a dobrý sloh :)

6 Rostis Rostis | 3. dubna 2011 v 17:53 | Reagovat

do horký čokolády dávám nastrouhaný muškátový oříšek a taky je výborný, pokud si uděláš extrakt z kávy (normalne lzicku kávy..asi jako na kafe:) a zaliješ trochou vody-tak panáka..tak 3min a zcedit) a ten pak vliješ do tý čokolády
(nanana normálně kafe nepiju) a klidně zázvor, hřebíček...

7 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 10. dubna 2011 v 13:15 | Reagovat

Hned bych si jí dala :3 Akorát nejsou ingredience, holt budu muset počkat na nadílku velikonočních čokozajíců :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama